ПОДРШКА МАЛОЈ ПЕТРИ
21.10.2013


На четвртој седници општинске Комисије за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом у Градској општини Палилула, којом је председавао Драган Терзић, одлучено је да део расположивих средстава, прикупљена у оквиру кампање „Помозимо нашој деци“, додели породици Дарка Миљковића.

У захтеву родитеља,  наведено је да је њихова ћерка Петра Миљковић, старости 12. година имала тешку операцију кука. Сада се по препоруци лекара одвија поступак рехабилитације у Луковској бањи за шта је потребно обезбедити додатна финансијска средства. Родитељи су затражили помоћ општини Палилула. Чланови Комисије утврдили су увидом у приложену документацију да породица Миљковић испуњава потребне услове прописане Правилником.

По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, ова хумантарна акција, која је покренута почетком јула месеца има за циљ да подстакне грађане и привредне субјекте на већу хуманост и солидарност. Није временски ограничена и по својој мисији превазилази локалне оквире-нагласио је Џунић. За само неколико месеци, из овог наменског фонда општине обезбеђена је једнократна помоћ за лечење мале Доротеје, Вука, Милице, Вељка, за подршку породицама Стевановић, Пешић, Ђорђевић и Миливојевић.

Заинтересована правна и физичка лица, могу постати донатори акције ''Помозимо нашој деци'' уплатом финансијских средстава на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор. Председник нишке општине Палилула упутио је више од двестотине позива појединцима и челницима јавних установ и предузећа у граду да се придруже овој хуманитарној активности. О резултатима и одјеку овог позива обавестићемо вас у следећем извештају.(Д.В. ЕКОПолис)